Somon cu busuioc şi prosciutto crudo.
Zici Italia, ai zis roșii cu busuioc, nu-i așa? Bine, ai zis și parmezan (obligatoriu) și pizza și spagetti. Dacă te mai gândești un pic ai zis și fructe de mare și prosciutto crudo. Și dacă nu știai deja ai zis leagănul bucătăriei europene. Adică începuturile ei. Primele cărți de bucate. Primele încercări de organizare ale bucătăriei de nivel mare, de tip restaurant. La noi era o vorbă veche, uitată acum… că toate de la Rîm se trag. Adică de la Roma, centrul lumii de pe atunci. Mare vorbă, plină de adevăruri gastronomice. Să gătim și să mâncâm atunci și noi azi, ca romanii de ieri. O rețetă simplă, simplă de tot cu somon zicem noi, dar dumneavoastră puteți alege orice pește care știe să lase un pic de grăsime plină de omega 3 în tigaie.Iată cum:
Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Course aperitiv, cină, fel principal
Cuisine Italian
Servings 4 porţii
Ingredients
- 400 g file de somon
- 100 g prosciutto
- 30 ml ulei
- 30 ml sos de soia
- 2 lămâi
- 10 g busuioc uscat 1 legătură verde
- 20 g sare
- 2 g piper roșu boabe
- 2 g piper verde boabe
Instructions
- Carnea de somon se spală, se fac porționează în 4 felii mai subțiri, de circa 2 cm grosime, se şterge de apă cu un prosop de hârtie.
- Separat, intr-o farfurie, se amestecă sarea, piperul, zeama de lămâie (cantitatea, după gust), uleiul şi jumătate din sosul de soia.
- Toate bucăţile de peşte se trec prin sosul format, se pun intr-un vas una lângă alta, deasupra se toarnă resul sosului şi se ţin la rece 30 de minute.
- Pe fiecare felie de prosciutto se pun frunze de busuioc (sau se presară cu generozitate din cel uscat), câte o bucată de peşte, se împachetează somonul, se pune intr-o tavă, se mai stropeşte cu puţin sos de soia şi se coace la cuptor la 180 de grade C circa 12-15 minute.