Saramură de Crap, rețetă din Delta Dunării
Una dintre cele mai apreciate rețete de pește și un preparat simplu de gătit, pe care te poți baza atât la mesele în familie cât și pentru cei pofticioși.
Prep Time 1 hr
Cook Time 40 mins
Servings 4
Ingredients
- 4 bucăți medalioan de crap
- 1 bucată ardei iute
- 3 roșii
- 1 legătură mărar uscat
- 3 căței de usturoi
Instructions
- Într-o oală, turnați aproximativ 1 litru de apă
- Taiați roșiile și le adăugați în apă alături de o linguriță de sare și una de piper și le lăsați la foc iute timp de 10 minute.
- După 10 minute stingeți focul și adăugați mărarul, iar oala recomandăm să o acoperiți cu un capac.
- Fie intr-o tigaie grill sau la grătar, gătiți medalioanele de crap
- Se scot într-un vas separat în care se adaugă usturoiul.
- Ulterior, turnați zeama peste pește
- Poftă bună! 🙂
Notes
Rețetă tradițională de saramură de crap, învățată de la pescarii din Deltă. Acest preparat este simplu de pregătit și se potrivește perfect pentru mesele în familie.