Reteta Chiftelute orientale in sos rosu

Ingrediente
- 600 g carne de vita tocata
- 1 lingurita praf de curry
- 1 varf chimion
- 1/2 lingurita scortisoara
- 3 buc ceapa rasa
- 1 ou
- 300 ml suc de rosii
- 1/2 lingurita zahar
- 3/4 catei usturoi
- coriandru proaspat tocat
Instrucțiuni
amesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper
modeleaza chiftele potrivite cu aceasta compozitie
incinge uleiul in vasul detasabil al slow cooker si prajeste chiftelele pana devin usor aurii
toaca usturoiul si adauga-l si pe aceasta in vas – caleste-l putin
pune sucul de rosii si zaharul peste, amesteca bine si ia de pe foc
introdu vasul detasabil in slow cooker, seteaza timpul de 2 ore si 30 de minute si modul de gatire High - chiftelutele se vor gati mai repede sau mai incet in functie de dimensiunea lor
dupa ce chiftelutele au fiert, iar programul de gatit s-a terminat, luati-le din slow cooker si puneti-le inapoi pe foc pentru cateva minute, pentru a inchega sosul
potriviti de sare si piper si serviti cu coriandru proaspat tocat pe deasupra