Humus cu ardei copt

Dacă ar fi să transpui în mâncare imaginea simplității sofisticate, atunci cu siguranță, ea ar putea împrumuta, fără îndoială, chipul hummusului. E incredibil cum, odată ce ai gustat din bobul acela mărunțel, botezat simplu ”năut”, pur și simplu nu reziști tentației și te întorci la el. Iar și iar.
[recipeMeta]
Ingrediente
- 1 cutie conservă
- 1 ardei capia
- 1 catel de usutori
- 1 lingură de ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- zeamă de la conservă de năut
Instrucțiuni
Scurge năutul din conservă, dar păstrează o parte din zeamă
Pune ardeiul la copt, la foc iute, într-o tigaie, după care dă-l cu sare, lasă-l 2 minute și curăță-l de coajă și de semințe
Într-un robot de bucătărie, sau mojar cu pistil, zdrobește usturoiul, apoi adaugă și boabele de năut și ardeiul copt tăiat cubulețe. Zdrobește totul bine până când rezultă un piure dens.
Adaugă uleiul de măsline și zeama din conservă până când piureul capătă consistența unei paste mai groase. Acum e timpul pentru sărat, piperat și pentru zeama de lămâie, după cum îți place ție.
Gustă și potrivește gusturile, după care pune hummusul într-un bol sau într-o farfurie. Garnisește cu boabe de năut, ulei de măsline extravirgin și cu boia de ardei.