Cum să marinezi carnea de porc?

Unul din secretele unui grătar gustos este marinatul cărnii, există multe rețete, unele pretind că sunt mai bune ca altelel, însă noi credem că marinatul ține de gustul fiecăruia și de carnea pe care vrei să o marinezi. Îți propunem o rețetă de marinare pentru carne de porc și așteptăm cu nerăbdare să ne spui cum ți se pare.
[recipeMeta]
Ingrediente
- 200 ml ulei de măsline
- 20 ml concentrat citric CIO
- 70 gr muștar de dijon
- 10 boabe de piper CIO
- 6 foi de dafin CIO
- 5 gr Cimbru - Arta Condimentelor
Instrucțiuni
Se pune carnea într-un bol suficient de mare și se adaugă uleiul de măsline și concentratul citric. Amestecați bine
Pe măsura ce amestecați carnea și mixul de mai sus, începeți să adăugați muștarul de dijon și piperul
Pe măsură ce amestecul este bine răspândit pe carne, începeți să adăugați și foile de fain și cimbrul
Acoperiți vasul cu o folie și puneți bolul în frigider
Cel mai important 'ingredient' al procesului de marinare este timpul, așa că noi vă recomandăm să lasați la frigider timp de o zi. Insă dacă sunteți pe grabă, vă recomandăm să stea la marinat măcar câteva ore.