Brânză feta Saganaki

BRÂNZA FETA SAGANAKI


Cu siguranță Saganaki este cel mai cunoscut preparat grecesc, dar și cel mai ușor de pregătit. Ai nevoie de doar 5 ingrediente și 5 minute pentru a obține un preparat delicios grecesc. Saganaki se face si din brânzeturi ca Graviera, Kefalograviera, Kaseri, sau Kefalotyri.Numele de saganaki vine de la tigaia cu mânere pe ambele părți în care se prăjesc diverse preparate grecești.

[recipeMeta]

Ingrediente

  • 1 bucata branza feta
  • 1 ou
  • faina
  • ulei de prajit
  • lamaie proaspata

Instrucțiuni

  1. Într-o tigaie non aderentă se pun circa 2 degete de ulei. Se încălzește uleiul la temperatură medie.

  2.  Într-o farfurie încăpătoare se bate oul.

  3.  Bucata de brânză feta se dă prin ou și apoi prin făină.

  4. Brânza feta se prăjește în ulei timp de 2 minute pe fiecare parte sau până când prinde o culoare aurie.

  5. Brânza feta Saganaki se scoate din tigaie și se lasă la scurs pe un șervet de hârtie.

  6.  Se servește cu puțină zeamă lămâie deasupra.


CUVINTE CHEIE Rețete, Bucataria Mediteraneana
We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.