Reteta Chiftelute orientale in sos rosu
Prep Time 30 mins
Cook Time 2 hrs
Course fel principal
Cuisine orientala
Servings 3 persoane
Ingredients
- 600 g carne de vita tocata
- 1 lingurita praf de curry
- 1 varf chimion
- 1/2 lingurita scortisoara
- 3 buc ceapa rasa
- 1 ou
- 300 ml suc de rosii
- 1/2 lingurita zahar
- 3/4 catei usturoi
- coriandru proaspat tocat
Instructions
- amesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper
- modeleaza chiftele potrivite cu aceasta compozitie
- incinge uleiul in vasul detasabil al slow cooker si prajeste chiftelele pana devin usor aurii
- toaca usturoiul si adauga-l si pe aceasta in vas – caleste-l putin
- pune sucul de rosii si zaharul peste, amesteca bine si ia de pe foc
- introdu vasul detasabil in slow cooker, seteaza timpul de 2 ore si 30 de minute si modul de gatire High – chiftelutele se vor gati mai repede sau mai incet in functie de dimensiunea lor
- dupa ce chiftelutele au fiert, iar programul de gatit s-a terminat, luati-le din slow cooker si puneti-le inapoi pe foc pentru cateva minute, pentru a inchega sosul
- potriviti de sare si piper si serviti cu coriandru proaspat tocat pe deasupra