Rețetă Chifteluțe orientale în sos roșu

Chiftele de vita

Reteta Chiftelute orientale in sos rosu

Prep Time 30 mins
Cook Time 2 hrs
Course fel principal
Cuisine orientala
Servings 3 persoane

Ingredients
  

  • 600 g carne de vita tocata
  • 1 lingurita praf de curry
  • 1 varf chimion
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 3 buc ceapa rasa
  • 1 ou
  • 300 ml suc de rosii
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3/4 catei usturoi
  • coriandru proaspat tocat

Instructions
 

  •  amesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper
  •  modeleaza chiftele potrivite cu aceasta compozitie
  •  incinge uleiul in vasul detasabil al slow cooker si prajeste chiftelele pana devin usor aurii
  • toaca usturoiul si adauga-l si pe aceasta in vas – caleste-l putin
  • pune sucul de rosii si zaharul peste, amesteca bine si ia de pe foc
  •  introdu vasul detasabil in slow cooker, seteaza timpul de 2 ore si 30 de minute si modul de gatire High – chiftelutele se vor gati mai repede sau mai incet in functie de dimensiunea lor
  • dupa ce chiftelutele au fiert, iar programul de gatit s-a terminat, luati-le din slow cooker si puneti-le inapoi pe foc pentru cateva minute, pentru a inchega sosul
  • potriviti de sare si piper si serviti cu coriandru proaspat tocat pe deasupra