Prajitura cu crema de lamaie si cocos
prajitura cu crema de lamaie si cocos, este cea mai simpla prajitura cu foi din blat de pandispan. Le puteti face separat, impartind aluatul in jumatate sau intr-o singura forma daca va grabiti.
Ingredients
Pentru blat
- 4 ouă
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 180 g faina
- 20 g nuca de cocos
- coaja rasa de lamie (de la CIO)
- 90 ml ulei
pentru crema si topping
- 400 ml lapte
- 120 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 ou
- 50 g faina
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingura esenta de lamaie
- 200 g unt
- 30 g nuca de cocos
Instructions
- Mixam albusurile cu zahar pana devin o spuam tare, apoi adaugam pe rand galbenusurile amestecand usor cu o spatula.
- Adaugam apoi uleiul si apa, iar la final faina amestecata cu praf de copt, nuca de cocos si coaja rasa de lamaie.
- Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (22*32cm) si il coacem 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Scoatem blatul cand este gata si il lasam sa se raceasca pe un gratar.
- In acest timp pregatim crema. Punem la fiert 300 ml lapte cu zahar si zahar vanilat. Dizolvam faina in 100 ml lapte, adaugam oul batut si turnam peste laptele cald. In timp de fierbe amestecam continuu pentru a nu se lipi de cratita. Cand capata consistenta unei budinci luam de pe foc si lasam sa se racaesaca. Apoi, adaugam coaja rasa de lamaie si esenta
- Incorporam untul si sucul de lamaie.
- La final adaugam nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
- Taiem blatul in jumatate si ungem baza cu 3/4 din crema.
- Acoperim cu al doilea blat si restul de crema. Topim la micriunde ciocolata alba cu 2 linguri frisca lichida, adaugam cand s-a topit inca o lingura de frisca lichida si amestecam bine. Turnam ciocolata peste prajitura apoi presaram nuca de cocos.
- Desertul perfect