Mușchi de vită istoric, umplut ca la carte.

Muşchi de vită umplut

Acum dacă au trecut sărbătorile nu înseamnă că nu ne putem bucura de bunătăți și mâncare cu ștaif. Am pregătit pentru azi o rețetă de mușchi de vită umplut. O să ziceți că e carne prețioasă și poate ar merge doar atins un pic de foc și consumat ca friptura americană. Și nu dorim să vă contrazicem. Știm cât este de bună și frumoasă.
Ne-am gândit totuși să vă oferim și această variantă de dichis boieresc, rețetă venerabilă cu parfum interbelic ce era foarte apreciată prin restaurantele și hotelurile de lux ale vremii.
Prep Time 15 mins
Cook Time 2 hrs
Course cină, fel principal, prânz
Cuisine românească
Servings 6 porţii

Ingredients
  

  • 750 g muşchi de vită
  • 250 g carne de porc
  • 100 g orez
  • 150 ml ulei
  • 300 g castraveţi muraţi
  • 50 g făină
  • 100 g smântână
  • 2 kg cartofi
  • 100 g ceapă
  • 200 g morcovi
  • 100 g pătrunjel rădăcină
  • 50 ml vin alb
  • 2 ouă
  • 75 g pastă de tomate
  • 3 foi dafin
  • 1 g piper măcinat
  • 15 g sare
  • 10 g boia afumată

Instructions
 

  • Muşchiul de vacă se spală şi se scoate mijlocul. Apoi se porționează în 6 pentru umplere. Carnea de porc se taie în bucăţi şi se toacă împreună cu carnea rezultată din mijlocul muşchiului. Orezul se fierbe şi se răceşte. Castraveţii se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cuburi. Cartofii se taie cuburi şi se fierb in apă cu sare. Ceapa se taie mărunt. Morcovul şi pătrunjelul rădăcină se taie felii sau cuburi mai mari. Pătrunjelul se taie mărunt, iar pasta de toamte se diluează.
  • În 75 ml de ulei şi puţină apă se înăbuşă jumătate din cantitatea de ceapă împreună cu carnea tocată. Se răceşte şi se toacă din nou prin maşină. Se adaugă orez fiert, castraveţi muraţi, sare, piper, ouăle și o parte din boiaua afumată şi se amestecă pentru omogenizare.
  • Cu această compoziţie se umplu feliile de muşchi, se leagă cu ață, ca în imagine, apoi se înăbuşă la cuptor în 75 ml ulei cu 100 ml apă. Când este gata, se scoate separat. În zeama formată se înăbuşă restul de ceapă, morcovii şi pătrunjelul rădăcină, se adaugă făina dizolvată in 50 ml de apă rece, pastă de tomate, foile de dafin, restul de boia afumată și vinul alb şi se fierb circa 30 de minute.
  • Sosul se pasează peste ruloul de carne, se adaugă smântână şi se mai fierb impreună 10 minute.
  • La servire porţioneză câte 2 felii la o porţie.
Keyword carne de vită, muşchhi umplut, muşchi de vită