De la Ignat până la Sfântul Ion, gospodarii vrednici se cinstesc cu țuică fiartă. Lumea la oraș nu prea se mai lasă îmbiată de farmecul ei. Doar nostalgicii mai închină un pahar, două în amintirea vreunui strămoș. Sau a vremurilor bune de demult, când oamenii erau parcă mai aproape de datini și de pământ.
E Ajunul Crăciunului și, bineînțeles, toată lumea fierbe. De treburi. Că mai e doar o zi până se adună neamurile la masă, cu cățel, dar fără purcel. Că l-am gătit de i-au mers fulgii, chit că nu-i are de loc. Nu mai e loc, e clar, de sfaturi culinare, drept pentru care am pregătit pentru astăzi o super-rețetă de vin fiert. Cu portocale deshidratate, cardamon, cuișoare și alte condimente, o nebunie, cum veți vedea mai jos.
O vorbă înțeleaptă zice că toba face zgomot mare și nu știe că e goală pe dinăuntru. Adică dacă ar fi plină de bunătăți din carne de porc, de exemplu, ca toba noastră tradițională, sigur nu s-ar mai auzi atăt de tare de ea? Noi nu credem asta și uite tocmai de-aia ne-am gândit să-i batem tobele înainte (s-o lăudăm) și s-o scoatem fruntașă între preparatele de se gătesc la Ignat.
Copyrights © 2023. All rights reserved C.I.O. – Compania Indiilor Orientale