Humus cu ardei copt

Humus

Humus cu ardei copt

Dacă ar fi să transpui în mâncare imaginea simplității sofisticate, atunci cu siguranță, ea ar putea împrumuta, fără îndoială, chipul hummusului. E incredibil cum, odată ce ai gustat din bobul acela mărunțel, botezat simplu ”năut”, pur și simplu nu reziști tentației și te întorci la el. Iar și iar.
Prep Time 5 mins
Cook Time 5 mins
Course fel principal
Cuisine orientala
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 cutie conservă
  • 1 ardei capia
  • 1 catel de usutori
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • zeamă de la conservă de năut

Instructions
 

  • Scurge năutul din conservă, dar păstrează o parte din zeamă
  • Pune ardeiul la copt, la foc iute, într-o tigaie, după care dă-l cu sare, lasă-l 2 minute și curăță-l de coajă și de semințe
  • Într-un robot de bucătărie, sau mojar cu pistil, zdrobește usturoiul, apoi adaugă și boabele de năut și ardeiul copt tăiat cubulețe. Zdrobește totul bine până când rezultă un piure dens.
  • Adaugă uleiul de măsline și zeama din conservă până când piureul capătă consistența unei paste mai groase. Acum e timpul pentru sărat, piperat și pentru zeama de lămâie, după cum îți place ție.
  • Gustă și potrivește gusturile, după care pune hummusul într-un bol sau într-o farfurie. Garnisește cu boabe de năut, ulei de măsline extravirgin și cu boia de ardei.