Ghidul condimentelor din America de Nord

Ghidul condimentelor din

America de Nord

Din celebra America de Nord aducem pentru cele mai inspirate gospodine ingrediente exotice precum enibaharul, numit și pipetul jamaican din Mexic și Guatemala, iar din Guatemala aducem și parfumatul cardamon.

Cardamon

Cardamonul sau Regina aromelor din India (cu Piperul pe post de rege) este folosit pentru a intensifica atât aromele dulci, cât și cele sărate. Cardamonul în sine are o aromă ușoară de lămâie, cu un gust robust, dar blând, iute și fructat. Cardamonul poate fi utilizat în toate formele sale, păstăi sau semințe care pot fi prelucrate și măcinate într-o pulbere, mai fină sau mai puțin fină, în funcție de tipul de fel de mâncare la care este folosit.

Ienibahar

Este o plantă exotică ce produce niște fructe asemănătoare boabelor de piper, de formă rotundă și culoare maro-negricioasă. Mai este cunoscut și sub numele de ienibahar, piper jamaican, kurundu, pimenta sau piper cu aromă de cuișoare. Ienibaharul, un arbore tot timpul verde, din familia Myrtaceae, este originar din Jamaica. Ienibaharul este folosit ca mirodenie în bucătărie, având un gust iute și aromat, o combinație între cuișoare, nucșoară și scorțișoară.

Zahăr Tos

Zahăr care se prezintă sub formă de cristale mărunte. Zahărul este un aliment obținut din sfecla de zahăr sau din trestia de zahăr, cu un conținut mare de zaharoză (un dizaharid solid, alb, cristalin), care îi conferă un gust dulce pronunțat. Este folosit în alimentație pentru a îndulci mâncărurile și băuturile, dar și drept conservant. Se digeră repede, constituind o sursă rapidă de glucoză, un monozaharid care este folosit în celulele biologice pentru producerea de energie.