Fettuccine – paste cu unt și parmezan

Fettuccine Alfredo

Fettuccine – paste cu unt și parmezan

Din inima Italiei vă prezentăm o rețetă gustoasă pentru renumitele paste fettuccine Alfredo. Preparate pentru prima dată de Alfredo di Lelio la Roma, pastele cu unt și parmezan, cunoscute și ca Fettuccine Alfredo s-au născut din dorința lui Alfredo de a-i oferi soției însărcinate ceva mai bun ca pastele al buro (paste cu unt), așa că a adăugat și parmezan.
Pastele au devenit extrem de populare datorită actorilor Douglas Fairbank și Mary Pickford care au mâncat în 1927 aceste paste în restaurantul lui Alfredo și le-au popularizat în SUA.
Prep Time 30 mins
Cook Time 20 mins
Course fel principal
Cuisine Italian
Servings 4 persoane

Ingredients
  

  • 400 g paste fettucine uscate
  • 300 ml smântână de gătit
  • 200 g parmezan ras
  • 30 g unt
  •  nucșoară proaspăt rasă după gust
  •  piper negru proaspăt măcinat

Instructions
 

  •  Gătiți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Patele trebuie să fie al dente.
  • Într-o tigaie, pe foc se amestecă smântâna de gătit, untul și nucșoara. Adăugați și parmezanul.
  •  Scurgeți pastele. Păstrați cam 100 de ml din apa în care au fiert pastele.
  • Puneți pastele peste amestecul de smântână și parmezan și amestecați. Dacă sosul e prea dens începeți să adăugați treptat apa de la paste.
  •  Se servesc cu piper proaspăr măcinat
Keyword paste