Creveți în sos dulce picant

Creveti in sos rosu

Creveți în sos dulce picant

Specialitatea asiatică este de a combina gustul dulce cu cel picant, în această rețetă găsim o balansare perfectă între cele două pentru o rețetă de creveți. O rețetă ușor de pregătit, ce îi va surprinde cu siguranță pe cei dragi de la masă.
Prep Time 20 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 40 mins
Course main
Cuisine asiatică

Ingredients
  

  • 500 g creveți decoricați
  • 2 căței de usutori
  • 1 ceapă mică
  • 1 ardei iute roșu
  • 50 ml sos dulce-picant
  • 1 ou
  • 2 linguri sare cu ulei

Instructions
 

  • Se incinge uleiul bine. Se calesc rapid cățeii de usturoi
  • Se adauga ceapa si ardeiul iute tocate cat puteti de marunt. Se lasa sa se inmoaie.
  • Se adauga crevetii si se calesc cam 2 minute.
  • Se adauga sosul dulce-picant și sucul de la lime. Se fierbe totul cam 2 minute, pana sosul se ingroasa puțin
  • Se bate bine oul cu 1 lingura de apa si se toarna in fir subtire peste toata suprafata sosului. Se amesteca apoi repede, ca sa obtineti zdrente de ou.
  • Se drege mancarea de sare.
  • Gata de mâncat! 🙂