Cannoli cu cremă răcoritoare
Când ne gândim la Italia, primul desert care ne vine în minte este probabil cannoli, un preparat gustos și răcoritor care se potrivește în special pe timp de vară. Istoricii spun că originea cannoli începe în Caltanissetta, în 827 – 1091 AD. Se spune că a fost inventat de concubinele prinților vremii, care căutau să iasă în evidență în ochii acestora. O altă legendă spune că aceste produse de patiserie se pregăteau în sezonul carnavalului și că reprezentau un simbol al fertilității.CIO – Compania Indiilor Orientale, vă propune o rețetă demnă de încercat pentru cannoli.
Prep Time 45 mins
Cook Time 3 hrs 25 mins
Cuisine Dulciuri, Italian
Servings 4 persoane
Ingredients
Aluat
- 250 g făină albă
- 50 g unt cel puțin 82% grăsime
- 35 g zahăr alb
- 3 g sare
- 60 ml vin alb
- 1 ou
- 1 albuș
Cremă
- 700 g brânză ricotta
- 250 g zahăr
- 15 ml esență de vanilie
Instructions
- Brânza ricotta se lasă la scurs cu o noapte înainte.
- Făina, zahărul și sarea se amestecă bine.
- Se adaugă oul și vinul și se frământă cu mâna. Aluatul astfel obținut se dă la frigider timp de un ceas.
- Aluatul răcit se împarte în patru. O bucată se pune deoparte, iar restul înapoi la frigider.
- Se întinde bine foaia, astfel încât să aibă o grosime de maxim 2 milimetri. Se decupează cerculețe cu ajutorul unui castron sau a unei forme de bucătărie.
- Se procedează la fel și cu restul bucăților de aluat de la frigider. La final, învelim foile de cannoli cu câte patru foi, pe rând. Fiecare foaie se lipește de alta cu ajutorul albușului de ou bătut.
- Cannoli se prăjesc în ulei, timp de 1 minut, cu grijă pentru a nu se arde.
- Separat, amestecăm brânza ricotta cu zahărul și vanilia.
- Umplem formele de cannoli cu această compoziție. Opțional, le putem decora după bunul plac cu zahăr pudră, fructe, jeleuri, alune, fulgi de ciocolată, sosuri și nu numai.
- Se servesc reci.
Keyword desert, dulciuri, italiene