Cannelloni cu branza si spanac
Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 45 mins
Course fel principal
Cuisine Italian
Servings 4 persoane
Ingredients
Umplutura
- 150 gr branză ricotta
- 100 gr mozzarella răzuită
- 50 gr parmenz răzuit
- 150 gr spanac
- 1 var lingurita nucsoara macinata
Sos de rosii
- 1 conserva de rosii
- 3 catei usturoi
- 10 rasnite fuli de chili
- 6-8 frunze de busuioc
- 2 linguri ulei
- 1 lingura de zahar
Instructions
- Se incinge uleiul pentru sosul de rosii. Se adauga chilli si usturoiul tocat marunt si se caleste rapid pana incepe sa miroasa. Se adauga conserva de rosii mixata in blender si se fierbe 5 minute, adaugand sare dupa gust si zahar daca simtiti ca sosul e acid. Se stinge focul si se adauga busuiocul (sau patrunjelul) tocat marunt.
- Pentru umplutura, spanacul daca e proaspat se opareste, se scurge bine de apa si se toaca, iar daca e congelat se docongeleaza si se scurge bine de apa.
- Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Se condimenteaza umplutura cu nucsoara, sare si piper dupa gust.
- Se pune o oala mare cu apa si sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul la mic si se adauga cannelloni (in ture, nu-i inghesuiti in oala). Se fierb timp de 5 minute. Pastele vor fi doar pe jumatate fierte dupa acest timp. Se scot cu o paleta pe un prosop curat.
- Intr-o tava care merge la cuptor (de 23 x 15 cm), se pune pe fund un strat subtire de sos de rosii. Se ia cu grija cate un cannelloni, se aseaza in picioare in tava. Se umple cu amestecul de branza si spanac, folosind o lingurita. Se culca tubul in tava. Se repeta umplerea, pana terminati tuburile.
- Se toarna restul de sos de rosii peste cannelloni.