Despre condimente

Povești despre gătit cu mirodenii și arome din toată lumea, cuprinse în tradiții culinare românești.

Bine ați venit pe blogul Condimentelor CIO!

Despre condimente și gastronomie românească. Încă un blog culinar? – veți întreba. Gustați? – vă vom răspunde, întrebându-vă la rândul nostru, și învitându-vă să…

Plăceri vinovate sau nevinovate

Despre plăcerea din și de lângă farfurie. Despre foame s-a scris că e cel mai bun bucătar. Despre gusturi, ca nu se discută/dispută. Despre…

Cine s-a gătit frumos…

... este gata de ieșit în lume Într-o zi numai bună pentru preparat ceva delicios, o mână de oameni pricepuți s-au strâns într-un loc…

La început a fost piperul…

India - leagănul gastronomiei orientale De fapt, ca să fim ultra-corecți, la început a fost sarea. Cea fără de care nu se poate trăi.…

Mămăligă ca-n filme

Da, ca-n filme, nu vă înșeală privirea. Ați putea să jurați că n-ați văzut-o în niciun rol principal și sigur că aveți dreptate. Dar…

De Ignat. Sacrificiul porcului.

Porcul Sfânt. Doar câteva zile au mai rămas până la Ignat și o săptămână până la masa de Crăciun. Motiv temeinic să închinăm și…

Moșul și Caltaboșul

Ai tăiat porc și n-ai făcut caltaboș? Ăsta e semn clar că undeva e rupt firul tradiției câmpenești, al obiceiurilor de milenii ale acestui…

Trandafirii de Crăciun. Sau cârnații cu parfum de colind.

Mai mult ca sigur ironia moldovenească și sarcasmul oltenesc și-au dat mâna peste țară și au dat numele de ˝trandafiri¨ acestor cârnați ultra-usturoiați.

Tobă de porc. Rețetă cu paprică, din Ardeal.

O vorbă înțeleaptă zice că toba face zgomot mare și nu știe că e goală pe dinăuntru. Adică dacă ar fi plină de bunătăți…

Slana, Șunca și Untura

Una dintre cele mai duioase povești cu mâncăruri de demult pe care am auzit-o în ultima vreme este despre o bunică și nepoțica ei,…
X