Bine ați venit pe blogul Condimentelor CIO!

Despre condimente și gastronomie românească.

Încă un blog culinar? – veți întreba. Gustați? – vă vom răspunde, întrebându-vă la rândul nostru, și învitându-vă să încercați un articol, sau o rețetă bine buchisită și garnisită cu de toate, de către specialiștii noștri. Poate veți dori, poate că nu, pentru moment. Noi, echipa CIO, vom continua să scriem aici, cu speranța că într-o zi ne vom mai întâlni și vom găti ceva bun împreună.

Sigur că oricine este preocupat de gusturi, de arome și, în general, de universul culinar al oamenilor ar putea găsi într-un loc ca acesta un prilej de popas. Asta bineînțeles dacă este bine scris, alcătuit, segmentat pentru a face lectura ușoară și delicioasă și, mai ales, dacă la finalul lecturii vei avea ce povesti apropiaților tăi. Și dacă va reuși să te ridice de la citit și să te trimită în bucătărie, la compus simfonii culinare pentru ˝ publicul˝  tău, mândru posesor, cum altfel, de papile culte.

Nu avem nicio îndoială că fiecare dintre dumneavoastră a găsit deja în internetul acesta mare și alte locuri de unde își poate hrăni curiozitățile sau alimenta inspirația în materie de gastronomie. De aceea suntem convinși că încă unul, creat de adevărați specialiști într-ale condimentelor, pasionați de gătit și de mâncăruri, de tradiții românești, de istoria aromelor și de multe, multe altele, nu are cum strica. Dimpotrivă chiar. Mai multe capete, mai multe idei. Mai multe idei la un loc nu poate să însemne decât progres. Adică inovație, înnoire.

Ce e nou și ce nu în lumea condimentelor

Pentru că de-aici începe azi, ˝ lucrarea˝  noastră. De la ˝ nou˝. Acest ingredient este esențial pentru reușita compoziției pe care dorim să v-o servim. Tot ce veți găsi aici vă avea această aromă. Sigur că vom scrie despre lucruri vechi de când lumea, dar vă promitem că de fiecare dată veți găsi aici o perspectivă surprinzătoare, un unghi proaspăt din care să priviți lumea condimentelor și a ˝ bucătărelilor˝ de orice fel.

În lumea aceasta minunată a mirodeniilor rolurile principale sunt jucate fără doar și poate de gusturi, de arome, de parfumuri și nuanțe, ale căror secrete nu se lasă ușor descifrate și care călătoresc uneori mii de kilometri doar ca să ajungă fix în farfuriile noastre cele de toate zilele. Rolurile secundare revin (din păcate, zicem noi) celor care le descoperă, celor care le pun în valoare în mâncărurile lor, sau celor care ni le aduc nouă de peste mări și țări. Ce bucătar de pe lumea aceasta este mai celebru decât Piperul, de exemplu, sau decât Leușteanul? Ce companie a întrecut vreodată în notorietate șofranul sau cuișoarele?

Nedreptate? Nici vorbă. Așa e lumea croită de când e ea. Cei mai mulți mănâncă ce gătesc cei mai puțini. Pentru aceștia din urmă (care vor fi cei dintâi, desigur) am creat acest blog culinar și știm de la ei înșiși că oricât s-ar scrie pe aceste teme nu va fi niciodată prea mult. Pentru cei/cele care gătesc tot timpul, se va juca o altfel de piesă, aici, pe blogul nostru, într-un altfel de aranjament logic. Ei/ele se vor găsi și simți aici, în colțul nostru de internet, ca acasă, ca personaje principale în ˝filmul˝ acesta despre delicii culinare, despre gusturi sublime și arome surprinzătoare. Și deloc în ultimul rând, despre imensa plăcere de a-i vedea mulțumiți și bucuroși pe cei care li se așează la masă. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salvează-mi numele, adresa de e-mail și site-ul web în acest browser pentru data viitoare când comentez.

X