Să bem cel puţin 2 litri de apă în fiecare zi, știe toată lumea, dar mult mai important este primul pahar de apă băut dis-de-dimineață cum ne-am trezit. Proprietăţile sale terapeutice certe, au transformat consumul de apă pe stomacul gol într-o adevărată terapie, utilizată în diverse afecţiuni

6 motive pentru care să bei apă dimineaţa, pe stomacul gol, înainte de cafea

  1. Crește rata metabolismului. Să bei apă dimineaţa pe stomacul gol este o tactică eficientă și în curele de slăbire. Pe lângă faptul că ajută la creşterea potenţialului de ardere a caloriilor pe parcursul zilei, reduce şi senzaţia de foame.
  2. Detoxifiere. Apa din zori purifică colonul care în timpul somnului intră într-un proces de refacere, rezultând toxine şi deşeuri care urmează să fie eliminate.
  3. Alte afecţiuni. Consumul de apă pe stomacul gol ameliorează anumite afecţiuni precum: diabet, probleme digestive, diabet, artrită, dureri de cap, boli ale sistemului urinar.
  4. Menţine sănătatea pielii. Având în vedere că este hidratată şi toxinele sunt eliminate, pielea capătă o anumită strălucire.
  5. Hidratează corpul. După 7-8 ore de somn corpul este în mod natural deshidratat, indiferent de cât de multă apă am băut înainte. Avantajele acestei hidratări imediate se simt în faptul că eşti mai odihnit şi ai mai multă energie pe parcursul dimineţii.
  6. Ne alimentează creierul. Un pahar de apă dimineaţa te ajută să fi mult mai concentrat şi atent pe parcursul zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *